Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2482802
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.10.2009 14:56 - Нямало вариант човек да не излезе от хипноза
Автор: tpsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2694 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.12.2009 16:20


Това потвърди хипнотерапевтът Иво Величков, който издаде трето издание на книгата си "Тайните на хипнозата"


 
Десет години след първото издание на книгата си "Хипнозата", Иво Величков издава ново - трето издание - "Тайните на хипнозата". Освен историята на хипнозата и някои техники, в книгата хипнотерапевтът е изложил и някои свои нови възгледи.

Всичко това ни провокира да го потърсим относно някои въпроси около толкова мистичната хипноза. Например, как с помощта на хипнозата да се справим с вредните навици и непреодолимите страхове?

Както и възможно ли е увеличаване на бюста чрез хипноза?

Човек изпада в транс на всеки час и половина. Когато този транс е контролиран и нарочно предизвикан - това е хипноза. Според хипнотерапевтите това е едно от основните лечебни средства, които възстановяват психиката.

Какво още обаче може да се постигне под въздействието на хипнозата?

"Хипнозата като терапия е подходяща предимно за ярко изразени симптоми като силно изразени фобии, някои зависимости. Тя би могла да помогне за преодоляване на абстиленцията, но не и да промени човека и характера на човека", обясни Иво Величков, хипнотерапевт.

"Целта е по-скоро да помогнеш на човек да преодолее инерцията на вредните навици и така да се обърне в една правилна посока", каза той.

Техниките на хипнозата се прилагат все по-често и на зъболекарския стол. Така нареченият метод "хипнодонт" е всъщност заместване на упойката с хипноза.

"Използват се в случаи, когато пациентът е алергичен към някоя упойка и това е единственият начин да бъде обезболен или просто за да се преодолее страха от зъболекар", заяви още Величков.

Друго интересно приложение на хипнозата е и, че тя би могла да се използва вместо интервенции за увеличаване на бюста. Според хипнотерапевтите чрез регресивна хипноза и връщане в пубертета, хормоните биха могли да се стимулират и размерът на бюста да се увеличи.

Освен това твърдят, че под хипноза може да се мобилизира целият физически и психически потенциал на човек.

"При подходящи условия и фактори всеки човек е способен да влезе в най-дълбокия транс, в най-дълбоката хипноза", подчерта хипнотерапевтът.

А дали има шанс човек да не излезе от хипноза - "Няма такъв вариант. Това е един от популярните страхове. Невъзможно е, дори ако по време на сеанса хипнотизаторът изчезне, хипнотичният сън премина в естествен, което е най-добрият вариант", каза още той.

Докъде обаче може да стигне човек под въздействието на хипноза?

"В хипноза човек не може да прескочи границите си, той не може да направи нещо, което не би направил и в будно състояние. Оказва се, че хипнозата не е изолиран процес, тя е навсякъде около нас", каза Величков.

"Ние постоянно сме в ролята на хора, на които се внушава или внушават нещо. Все по-малко и по-малко вярвам в конкретни техники, методи, способи, а все повече в по скоро в мотивацията на човек да се справи сам с проблемите си. Човек няма нужда от патерица, много терапевти си позволяват да твърдят нещо подобно, защото патерицата прави хората сакати. Човек в нужда има нужда от може би от парапет, като залитне да се хване за малко, след което да продължи пътя си", подчерта още той.

У нас придобива известност с телевизионното си предаване "Хипнотизаторът" по bTV.

07.04.2009

Сблъсък Иво Величков е поканен да покаже Хипноза на живо за обезболяване

За голям екран най горе вдясно развернуть



Тагове:   вариант,   хипноза,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене