Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2482866
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.01.2010 09:30 - DMT: The Spirit Molecule / Rick Strassman / Truth Frequency
Автор: tpsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1880 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.04.2010 14:22



image

За Автора

Д-р Рик Страсман е дългогодишен професор по психиатрия в Университе­та на Ню Мексико, САЩ. Автор на на­учни трудове и десетки статии, публи­кувани в авторитетни списания. Бил е консултант в Управлението по храните и лекарствата, в Националния институт по наркомании и други федерални ве­домства и организации. В момента има психиатрична практика в Ню Мексико.

От 1990 до 1995 г. Д-р Страсман про­вежда клинично изследване, в което на 60 доброволци инжекти­ра ДМТ (диметилтриптамин) - едно от най-силно действащите психеделични вещества. ДМТ е присъщ за човешкия органзъм, тъй като се отделя от мозъка, съдържа се в животни и растения. В повечето от доброволците предизвиква предсмъртни и мис­тични преживявания, както и срещи с извънземни форми на ин­телект. Резултатите, получени от д-р Страсман, свързват за­гадъчното вещество с епифизата, която според индийците е сед­мата чакра, а според Рене Декарт - „седалището на душата". Ав­торът твърди, че ДМТ стимулира излизането на душата от тяло­то и е неотделим елемент от висшите състояния при медитация. Ако бъде използван разумно и под медицински контрол, ДМТ би могъл да вдъхнови забележителен научен напредък в проучване­то на най-мистичните страни от човешкото съзнание.

Увод

 

През 1990 г. започнах първото в САЩ (след над двадесетго­дишно прекъсване) изследване за въздействието на психеделич­ните (халюциногенните) вещества върху хора. Беше проучено влиянието на К,К-диметилтриптамина (съкратено ДМТ) - изклю­чително бързодействаща и мощна психеделична дрога. През пет­те години на проекта дадох около 400 различни дози ДМТ на шестдесет доброволци. Изследването беше проведено в Меди­цинския факултет на Университета на Ню Мексико в Албъкърки, където в онзи период бях доцент по психиатрия.

ДМТ привлече вниманието ми с факта, че присъства в телата на всички нас. Смятах, че неговият източник е загадъчната епи-физна жлеза - мъничък орган, разположен в средата на мозъка. Дори съвременната медицина знае твърде малко за ролята на тази жлеза, но тя има богата „метафизична" история. Например Де-карт е вярвал, че в там е „седалището на душата", а западни и източни мистични традиции твърдят, че е нашият висш духовен център. Затова си задавах въпроса дали в увеличеното отделяне на ДМТ от епифизата не се крие обяснението за естествено Настъпващите „психеделични" състояния. Към тях бихме могли да причислим раждането, смъртта и предсмъртните състояния, психозите и мистичните преживявания.

Downlad - Изтегли



Тагове:   Spirit,   truth,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене