Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2483002
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.06.2010 14:35 - Гностик Интензив
Автор: tpsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2142 Коментари: 0 Гласове:
2



20. ЮНИ (неделя)
БУРГАС
  10:00 до 17:00


КЪДЕ
гр. Бургас, ул. Възраждане, 31А, ет. 3
Център за психологическо консултиране "De Anima"




В днешно време Гностик Интензив е най-бързия начин за получаване на Директно Изживяване на Истината за Себе си, за Другото, за Живота, за Бог, независимо за какво.

 

Какво е Гносис?

Гносис или Просветление или Мистичен съюз е Директно Изживяване на Истината. Целта на всички мистични, окултни и иницииращи системи и учения. Тава е Светия Граал, Камъка на Мъдростта, Елексира на живота...

Неговата квинтесенция е заличаването на различията между обект и субект. Те се сливат и стават Едно. От този момент човешкото същество се променя завинаги.

 

Защо трябва да се напрягаме, за да го получим?

Причината е много проста. От ранното детство ние разполагаме само с косвен опит. Основната характеристика на косвения опит представлява някакъв процес между обекта и субекта. Например ти четеш този текст, между субекта- това си ти и обекта-това е текста, има процес на четене, процес на виждане и процес на разбиране. Когато някой ти говори има процес на слушане и процес на разбиране. По този начин ти получаваш опита какво този човек иска да ти съобщи. Когато гледаш картина, се осъществява процес на виждане, като посредник между теб и картината, която е обекта на твоето преживяване.е твоя опит.

Пребиваването в Директно Изживяване на Истината през цялото време,би било много лесно ако не беше разума. Именно разума е единствената ни пречка за да го постигнем. А най-добрата дефиниция на разума е следната:

Разума е съвкупност от всичките ни погрешно разбрани преживявания, травми, неприятни изживявания, незавършени цикли, неизказани намерения и неизпълнени желания. Веднага щом като поискаме да изживеем нещо, вместо Директно Изживяване на това нещо ние получаваме съдържанието на нашия  разум, реактивирано.

Например когато искаме да изживеем себе си, когато в ума ни назрее въпроса ”Кой съм Аз?” вместо Директно изживяване на себе си ние получаваме всички неща които сме научили от родителите и роднините си, които сме учили в училище или сме прочели в книгите, чули от други хора или научили от авторитети. Ние получаваме всички видове косвени преживявания.

И така единствения начин да получим Гносис или Просветление или Директно Изживяване на Истината на извечния въпрос “Кой съм Аз” е да изпразним съдържанието на разума. Когато постигнем тази празното Директното Изживаване на Истината се случва спонтанно и естествено. А специалната техника на Гностик Интензив прави точно това.

 

Историческо развитие на техниката на Просветление

В древността Просветлението изисквало човек да посвети целия си живот на това: неотстъпчивост и твърдост във всекидневието, в семейството, отказ от цели и амбиции. Най-добрия пример за това е Буда. Той постига Просветление след 8 години безспирна медитация. Неговото Просветление било пълно.Той получил Директно Изживяване за себе си, за човечеството, за живота, за всичко...

Много векове по-късно възниква Ринзай Дзен Училище (Rinzai Zen school). Открили, че е по-лесно да получиш Директно Изживяване за една отделна част от реалността, отколкото за живота като цяло. И така техните последователи медитирали върху отделни коани или въпроси и гностичните им преживявания били по-ограничени, но постигали просветление по-бързо. В традиционните мистични училища не се обръщало внимание на времето нужно, за постигане на Гносис или Просветление, защото те считали времето за илюзия. Но за нас хората на 21 век, времето нужно ни за постигане на нещо, дори ако това нещо е ДИИ е най-важно.

В средата на миналия век

Charles Berner открива, че е по-ефективно да се работи по двойки и групи отколкото индивидуално.

И създава Enlightenment Intensive,

Двама души биха могли да медитират и комуникират един с друг по свой начин. Логиката на това заключение е много проста:

Работейки по двойки,ние имаме две съзнания срещу едно несъзнавано. Други откриват, че най-ефективния метод е комбинирането на медитация с комуникация, защото такъв метод най-бързо изпразва разума от съдържанието.

Преди 21 години, по време на първите ми интензиви съм прилагал такава техника. Интензивите продължаваха 3 дни и 3 нощи 18 часа дневно. От участниците се изискваха неимоверни усилия, но усилията им биваха възнаградени. Около 30% от участници получаваха гностично изживяване.

Направих всичко възможно да съкратя периода на Гностик Интензив и да направя така,че по-голям процент от участниците да получат Директно Изживяване.

След дълъг период на експериментиране и тежки усилия създадох  това “съкращение” и постигнах това което исках: най-ефективния метод за постигане на Просветление тук и сега. Гностик Интензив е с продължителност само 1 ден и около 60-70% от участниците постигат Директно Изживяване на Истината, а понякога процента е дори по-висок.

За да практикуваш Гностик Интензив не е нужно да променяш каквото и да било в живота си. Не трябва да ходиш в пещера в Хималайте или окултни училища и организации. След интензава живота продължава по старо му. Но участниците вече са много по-осъзнати за себе си, за другите, за живота, за Бог и за всичко останало.

 

Целта на Гностик Интензив

Единствената цел на Гностик Интензив е Гностик Просветление или Директно Изживяване на Истината. Няма други цели! Много хора се чувстат прекрасно след Интензива, но нашата цел не е да се чувстваме добре. Нашата цел е Директно Изживяване на Истината! След Интензива някой хора заздравяват връзките си с приятели и роднини. Това, че взаимоотношенията им се подобряват е добре, но това също не е основната цел. Целта е ДИРЕКТНО ИЗЖИВЯВАНЕ НА ИСТИНАТА!

Понякога хората осъществяват телепатия или изпадат в екстаз. Но тези състояния също не са целта ни. Нашата цел е ИЗЖИВЯВАНЕ НА ИСТИНАТА!

Най-важното последствие/последица от гностичното изжвяване е това:

От този момент човек започва да напредва по-бързо по всички системи на психологически и духовни учения, медитация и самоусъвътшенстване. Защо?

За първи път той/тя имат стабилна точка на съзнанието вътре в него/нея. Сега той/тя медитират, учат и обучават други. Преди това изживяване може би той/тя просто са искали да изглеждат добре в очите на хората или неговото/нейното чувство за малоценност.

Гносис ти дава визможността да превънеш живота си в неспирно пътуване към Любов. Удовлетворение, Креативност и Мир. Внася светлина в тъмните части на твоята същност. Ще взимаш решения съзнателно, допитвайки се до себе си, а не до слепите сили в теб, за които дори не подозираш. Техниката на Гностик Интензив ще ти даде възможност да изживееш Директно Изживяване на въпросите “Кой съм Аз?”, “Какво съм Аз?”, “Какво е живота?” и “Какво е другото?” само за един ден.

Участниците посетили вече някои от Интензивите ще имат възможността да навлязат в стабилно състояние на съзнанието или MEUNA.

И така, всичко зависи от теб

 

Които мисли в месеци-посажда трева

Който мисли в години- посажда дървета

Който мисли във векове- строи храмове

Който  мисли за вечността-търси истината

 

Каня ви на еднодневен Гностик Интензив

Това е любовна среща със съдбата.

 

Максимум участници 16


за повече информация:


гр. Бургас, ул. Възраждане, 31А, ет. 3
Център за психологическо консултиране "De Anima"


мобилен телефон:

089 7788877 - Тина Джангозова

0889 394 508 - Красимир

wood_rose2@abv.bg




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене