Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2482511
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.03.2008 17:17 - Уникалното риалити шоу "Ясновидци" тръгва по bTV на 25 март.
Автор: tpsy Категория: Технологии   
Прочетен: 3673 Коментари: 3 Гласове:
0



Забвно ще е предполагам.


Уникалното риалити шоу "Ясновидци" тръгва по bTV на 25 март. То ще се излъчи в 10 епизода, всеки вторник от 20:30 ч.
 
В "Ясновидци" зрителите ще видят 10 българи, които имат претенции за свръхестествени способности. Те трябва да преминат през серия предизвикателства, които тестват уменията им. Ясновидците трябва да се справят с всевъзможни задачи, за да докажат, че успехът им се дължи на талант, а не на находчивост, късмет и налучкване.

Независимо дали трябва да открият местонахождението на човек, да разгадаят тайните на едно престъпление, да усетят енергията на живо същество или пък да разберат кой е притежателят на даден предмет, участниците ще се изправят пред нови и нови изпитания, докато не бъде избран най-добрият сред тях.

Предизвикателствата

ще се поставят от водещия Николай Георгиев, който ще бъде посредник между героите и зрителите. През цялото време той ще е безпристрастен наблюдател на ставащото, без да заема крайна позиция.

Коректността на участниците ще се наблюдава от трима скептици, които ще следят и анализират как ясновидците се справят с предизвикателствата, пред които са изправени. Това са професионалният илюзионист Астор, психологът Румяна Христова-Михова и следователят Иван Граматиков. Те са хората, които с гласуване помежду си определят кой от участниците трябва да се оттегли от шоуто.

Най-младият ясновидец

е ученичка от Русе, която отпразнува 19-ия си рожден ден седмица, след като стана част от предаването, а най-възрастният е 76-годишен мъж, който работи по метода на радиестезията. Градовете, от които идват ясновидците, са Пловдив, Радомир, Русе, София, Червен бряг и Шумен.

Най-много са представителите от София. Сред тях има брокер на недвижими имоти, грънчар, лечител, работник във вафлена фабрика, студент, фирмен служител, пенсиониран учител – планинар, йога инструктор, статист във филми, ученик. Най-предпочитаните "инструменти" от участниците в предаването са махало, багети и таро.

Оригиналното заглавие на "Ясновидци" е Psychic Challenge. Форматът е английски, като до момента е реализиран с голям успех в Англия, Израел, Холандия, Русия, Украйна, Германия, САЩ. Предаването е реализирано за първи път през 2006 година. Лицензодател е британската Rdf Rights.

Информация за скептиците, които ще определят победителя:


Румяна Христова Михова: Завършила е психология в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в областта на спортната психология, включително с националния отбор по вдигане на тежести от времето, когато негов треньор е Иван Абаджиев. Специализирала е в областта на медицинската и възрастовата психология. Работи в старчески дом. По-късно се насочва към психология на маркетинга. В последните осем години работи в чужбина като консултант за испански фирми. Привлечена е от темата за окултното.

Антраник Шаварш Арабаджиян, или Астор: Най-известният български илюзионист. Носи името на велик генерал, който редом с българските войски се е бил против турците. Той е единственият българин, отличен с наградата "Оскар", изнасял е представления в Лас Вегас и Холивуд. Астор е собственик на магичния театър "Астор", има издадена биографична книга, озаглавена "Господарят на магията". Той е човекът, който се отнася с най-големи резерви към явлението "ясновидци".

Полк. Иван Граматиков: Работил в в продължение на 34 години в криминалния отдел на ДНСП (Държавна национална служба "Полиция"). Бил е главен експерт в сектор "Престъпления срещу личността" в ДНСП. Разследвал е някои от най-нашумелите убийства в най-новата история на България. Сред тях са убийството на бившия министър-председател Андрей Луканов, двойното убийство отпреди няколко години на ватманите в София и нашумялото убийството на сарафите в Бургас. Специализирал е в Скотланд ярд. Готов е да приеме всяко явление, стига да има достатъчно доказателства за него. 


ИЗТОЧНИК:бтв


Филм за Ванга
Оригинальное название: Предсказание
Название: Ванга
Год выхода: 2006
Режиссер: Сергей Викулин
Продолжительность: 0 ч.51мин.
TVRip около 350Мб
Язык: Русский одноголосый




Грабовой и Ванга среща Интересното е че има субтири на Бългаски език
Вероятно има филми за Ванга на Български.
Открих само този на Елена димитрова
Реквием за Ванга” - 55 мин. филм за Ванга.
Ванга е винаги при нас” - 32 мин. филм за живота на пророчицата Ванга.



Тагове:   шоу,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. empire - хаха
23.03.2008 17:36
Ще бъде интересно може би :)
Не ги вярвам тия шарлантании,но ще видиме кой какво може ...
цитирай
2. assssss - tpsy,
23.03.2008 19:38
струва ми се,че и ти си падаш по източната философия като мен.Тази мисъл,която ти цитираш мисля че беше на един велик йога.Е,добре де на мен ми се случват все лоши неща,значи ли това,че докато съм жив ще ме сполетяват само нещастия ?Толкова ли големи прегрешения съм извършил в предишен живот ?Мамка му!
А иначе това,което е казал Рамана Махарши накрая е абсолютно вярно!Единствено в тишина човек може да стигне до просветление и до истината...
цитирай
3. tpsy - EMPIRE
23.03.2008 22:23
Не вярвам, аз съм убеден в много от , нещата.
Някой съм преживял лично.
И така се убедих. Може да вярваш или не но ако нямаш личен опит. Нищо не се променя в Теб.

asssssssssss:
По съм склонен на ци-гун и вътрешни упражнения , което се покрива и с йога , и с другите култури всички имат , подобни практики за развитие.


"Е,добре де на мен ми се случват все лоши неща,значи ли това,че докато съм жив ще ме сполетяват само нещастия"

Отговор:

Не е важно дали хората хвърлят камъни по теб, важното е ти какво градиш с тях: стени или мостове.


“По- добре е да запалиш една малка свещичка, отколкото да проклинаш тъмнината.”


Човешкият живот е съвкупност от късмет, хиляди вероятности и само една истина - тук и сега.



Посееш ли постъпка, ще получиш навик...посееш ли навик, ще получиш характер....посееш ли характер, ще получиш съдба

" ПРОШКАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ОМРАЗАТА
ЛЮБОВТА - ПО-ВЕЛИКА ОТ НЕЯ! "


Две притичи :)

Също като отговор

ПЕПЕРУДАТА



Някога отдавна живеел в древен град Майстор, заобиколен от своите ученици. Най-способният от тях се замислил веднъж:

-А има ли въпрос, на който нашият Майстор няма да може да отговори.

Той отишъл на зелената ливада, хванал най-красивата пеперуда и я скрил в дланите си. Пеперудата шавала с пипалцата си и гъделичкала дланите на ученика. Усмихвайки се, той отишъл при Майстора и го попитал:

-Кажете, каква пеперуда имам между дланите си-жива или мъртва?

Той здраво държал пеперудата и бил готов във всеки един миг да я смачка заради своята истина.

Не обръщайки дори глава, за да погледне ученика, Учителят отговорил:

-Всичко е в твоите ръце.

ЗА РАЗСЪЖДЕНИЯТА



В едно село живеел много беден старец, но даже кралете му завиждали, защото имал прекрасен бял кон. Кралете му предлагали невиждани суми за коня, но старецът винаги казвал, че конят за него не е кон, а личност и не може да го продаде....Веднъж старецът видял, че конят го няма и всички жители на селото му казали:

-Ти си един нещастен стар глупак, ние винаги сме знаели, че конят ще избяга в един момент. Да беше го продал и сега щеше да имаш купища пари.

-Не отивайте толкова далеч-отговорил старецът-просто кажете, че конят го няма на мястото му. Това е фактът. Дали това е нещастие или благословия, кой знае, това вече е разсъждение. А кой знае какво ще последва.

Хората се смеели на стареца, те знаели, че той не е съвсем в ума си.

Но след 15 дена конят се върнал и довел със себе си още 10 също толкова красиви коня.

-Старецът беше прав-започнали да говорят хората, това наистина не е било нещастие, а благословия.

-Не отивайте толкова далеч-пак отговорил старецът-фактът е, че конят се върна и доведе още 10 коня със себе си. Кой знае дали това е благословия или нещастие. Това е просто фрагмент. Вие прочетохте само една дума в изречението, как може по нея да съдите за цялата книга.

Този път хората не обсъждали, но в себе си решили, че старецът не е прав-11 прекрасни коня, нима това не е благодат.

След една седмица синът на стареца, който започнал да обяздва конете, паднал и си счупил и двата крака.

Хората отново започнали да говорят:

-Прав беше старецът. Това не беше благословия, а нещастие.

-Вие сте пълни с разсъждения. От къде знаете това благословия ли е или нещастие. Кажете просто, че синът ми си счупи краката. Това са фактите. Кой знае дали това е благословия или нещастие. Животът ни се дава на парченца, повече не ни е дадено да знаем.

След няколко седмици страната започнала война и всички момчета от селото били взети войници. Цялото село плачело, защото знаело, че повечето от тях няма да се върнат. Синът обаче останал при баща си, защото бил инвалид. Хората отново отишли при бащата и казали:

-Ти пак беше прав, старче. Твоят син със сигурност ще остане жив, а за нашите не знаем. Твоето беше благословия.

Старецът отвърнал:

-Вие продължавате да съдите. Факт е само, че моят син е останал в къщи. Само абсолютът знае дали това е благословия или нещастие...



Докато съдите, вие не растете и не се развивате. Разсъждението означава застинало състояние на ума. Умът обича да разсъждава, защото развитието е рисковано и неуютно. В действителност пътешествието никога не свършва, завършва една част от пътешествието и започва друга. Животът е просто един безкраен път...


И преди 4 дена ми разказа един разказ предполагам че пак е притча :)

Един православен монах , бил много раздразнителне от всичко и се молел на Господ да го научи да не изпитва гняв. След 3 дневен пост и молитва излязъл от килията си да се разходи, и понеже бил с висок чин в манастира видял един млад монах как носел ведро с вода и разливал по плочките. Веднага се втурнал към него и му се развикал , че прахосва водата която е безценна за тях понеже трябвало да вървят с километри за да напълнят от извор, и как не уважавал труда на другите монаси. Навикал му се едно хубаво и след малко се усетил че , 3 дена се молил да няма гняв а се разгневил.
Прибрал се смутен , и пак продължил да се моли , на Бог да го избави от този , гняв.
и така това се повтаряло с месеци и всичко се повтаряло.
Един ден се молел господи защо не ми даваш покой, защо съм такъв. Господ му се явил вечрта на сън и му отоговрил.
Сине , аз ти пращам толкова много ситуаци да се осъзнаеш :)

Или както , се казваше в притчата всичко е в твойте ръце избора е твой.




цитирай
Търсене