Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2482638
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.10.2008 11:23 - Ясновидство и Медиумни способности
Автор: tpsy Категория: Технологии   
Прочетен: 1338 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2008 11:25



Ясновидство и Медиумни способности
Терминът ясновидство включва най-общо всички видове способности позволяващи предсказване на бъдещето или даване на информация с помощта на различни екстра рационални методи, като "мантиите". Тези мантии представляват различни методи, които могат да включват прибягването до някои способности, наречени паранормални, в повечето случаи насочени към миналото, като гледане на карти, на ръка (хиромантия), радиестезия, кристалоскопия и др.
Медиумните способности от своя страна, не изискват прибягването до някакви "патерици", а използват като инструментединствено човешкия мозък, този чудесен апарат, все още не добре опознат.
Медиумното ясновидство в настоящето е вече своего рода раздвояване. "Ясновдиството" е термин, използван за обозначение на "паранормалната" способност, позволяваща достъп до информация за минало, настояще или бъдеще събитие. Терминът основно се използва за явлението виждане в настоящето, без намеса на телепатия.
Тази способност изглежда твърде сходна с телепатията, но се различава по това, че непосветените лица не могат да знаят, в повечето случаи, дали съществува предавател на информацията. При медиумното ясновидство, екстрасенсът получава резултати без задължително да осъществява контакт с материален носител на информация, за разлика от психопатотактиката. Достатъчно е известно съсредоточаване, за да се задейства така нареченото паранормално получаване на информация.
Разлика между раздвояване и ясновидство почти няма. Физическите и психическите условия са почти еднакви. Единствената разлика при раздвояването на биоплазменото тяло е чувството как "двойникът" се прибира във физическото тяло.

image
Разчитането на резултатите от сеанс по ясновидство може да бъде нарушено, ако по време на сеанса някой се намеси с въпроси или забележки, чието съдържание може да предизвика появата в умствената визуализация на екстрасенса на халюцинации, които имат като ефект единствено словесно подсказване, което медиумът може да възприеме като отговор на своето ясновидство. Заблуждението може да бъде предизвикано и когато екстрасенсът прибавя към медиумните си наблюдения заключения, които му се струват логични. Грешките могат да се получат също, когато медиумът задържи по-дълго време в паметта си медиумните си възприятия, преди да ги опише.
Необходимо е да се отбележи, че в многобройните случаи медиумът не получава парагностична информация, когато лицето, обект на сеанса, не е мотивиращо, когато медиумът е физически и психично уморен, но също и когато съзнанието му е затормозено от интелектуална преумора или по ред други причини.

Reymon Rean

Препоръчвал съм го и друг път , сега само клип от целия филм



Тагове:   Медиумни,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене