Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2482433
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.11.2008 15:14 - Музика за трансформация на мозъчните вълни
Автор: tpsy Категория: Технологии   
Прочетен: 3560 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 27.11.2008 16:35



Acoustic Brain Research- www.Tom Kenyon.com Tom Kenyon - основател и директор на компанията  "Acoustic Brain Research Inc." Работата със звук за него не е само хоби... Неговата музика - е музика за изцеление.
Том Кенион - основател и директор на  Acoustic Brain Research Inc., признат лидер в психо-акустическите разработки. Kenyon създава  ABR през 1983, за да бъде способен научно да потвърди ефектите от звук, музика, и говор върху  човешката нервна система и човешкото поведение. С помощта на хипнотични състояния и звук, Том Кенион създал метод, който ускорява лечебната терапия и положителните промени в организма. Той в настоящият момент е провежда професионални консултации за терапевти и специалисти за тази форма на краткосрочна психотерапия. И новите разработки за музика за мозъка се наричат - Подготовка на Съзнанието Interdimensional.
Том Кенион - изследовател, музикант, певец, лечител и писател, е един от най известните в света специалисти в областта на изцелението със звук. Том има магистърска степен в областта на психологическото консултиране и над двадесет годишен опит в частна практика. В процеса на психотерапията той започнал да използва звук и музика за ускорение на процеса на лечение.
Музикант и Изследовател
 Том се увлича от възможността за използването на  звука, като средство за достъп за променени състояние на съзнанието и най-вече за развитие на творческите аспекти на мозъка/разума.
Отначало  Том професионално изучавал влиянието  на модулации и честоти на звука върху човешкият мозък, като психотерапевт, а впоследствие разработил система  "каталитически звук" (водещ към изменения), използвайки диапазона на своя глас почти в четири октави, за да помага на  другите да влизат в дълбоки алтернативни състояния на съзнанието.
Неговите дискове били проектирани с особено психо-акустически въздействие, за да помагат на слушателите за конкретна дейност: един бил направен за тренировка на зрението, друга откривала сърдения център , трета позволявала да се снеме напрежението след  тежка физическа работа , четвъртата помагала да се изцели "вътрешното дете". Един албум помагал да се избавиш от зависимости , друг помага да се преодолеят и трансформират психологическите блокажи . Отделни дискове и албуми се използват по клиники в цял свят  за лечебни цели.

Acoustic Brain Research- www.Tom Kenyon.com

1.        Делта. Честотата на мозъчната дейност варира от 0 до 4 цикъла в секунда. Това е абсолютната безсъзнателност. За делта не се знае много.

2.        Тета. При тета честотата се движи между 4 и 8 цикъла в секунда. Тета е част от областта на подсъзнанието, в която е приложима хипнозата – въпреки че много малко хора достигат до тета за дълъг период от време. Изглежда, че в тета са записани всички наши емоционални преживявания. Тета е онази специфична област, която отваря вратата на пред съзнанието, за да може то да се отправи “отвъд хипнозата” – в света на психичните феномени.

3.        Алфа. Честотния диапазон на мозъчната дейност при алфа е от 8 до 12 цикъла в секунда. Алфа е областта, която обикновено се смята за сферата на подсъзнанието. Почти всички хипнотични въздействия се осъществяват в този обхват. Освен това, тук се извършва и всяко мечтаене. Медитацията също е функция на този диапазон, понякога слизайки и в тета.

4.        Бета. Това е сферата на съзнателния разум, чиито честотен диапазон е от 12 цикъла нагоре. Бета е областта, в която мислим и осъществяваме повечето от извършваните от нас в будно състояние дейности. Изглежда, че по – голямата част от нас оперират с около 20 цикъла в секунда по време на будно състояние.

Когато вечер заспивате, мозъкът ви автоматично превключва от по – високия честотен цикъл бета към по- ниския алфа, а после, за кратки последователни периоди, към тета и делта. По- голямата част от съня ви протича в алфа.

delta (0.5 - 4 HZ). Associated with deep levels of relaxation such as sleep
theta (4 - 8HZ). Associated with tranquil states of awareness in which vivid internal imagery canoften occur
alpha (8- 12 HZ). Relaxed nervous system, ideal for stress management, accelerated learning and mentalimagery
beta (12-30 HZ). Associated with waking/alert states of awareness


k-complex (30 - 35HZ). Clarity andsudden states of integration, the "ah-ha experience"
super high beta (35 - 150 HZ). Psychodynamic states of awareness

К-комплекс (30 до 35 херца). Яснота на тона и внезапни състояния на интеграция / съединяване, "ah-ha experience" (момент на проблясък)*

Супер високи бета честоти (35 – 15 херца). Психодинамични състояния на осъзнаване


Transformation Now!
image

image Изтегли

Transformation Now! Трансформация Сега! Психо-акустична стимулация на мозъка/ума с висок интензитет за бърза/енергична личностна трансформация.
Забележка: Епилептици и хора с мозъчни увреждания не бива да слушат този компакт диск без професионален или лекарски надзор. 

A highly intense psychoacoustic stimulation of the brain/mind for rapid personal transformation. Note: Epileptics and persons with brain damage should not listen to this CD without professional supervision. Shifts through Alpha, Theta and High Beta (4-22HZ)




Музика Том Кенион (албуми)
Immunity: Thirty-two spirit healers sing healing codes
Songs of Magdalen: A Haunting Music Experience
Imaginarium: Fantasy Music for the Heart and Soul
Infinite Pool: Passage into the Holographic Brain
The Alchemies of Horus: Companion to the Magdalen Manuscript
Sacred Chants: Seven of the world"s most powerful spiritual chants
Soma: Relaxation, yoga, massage. Newly mastered
Forbidden Songs: Tom"s songs of desperation, obsession, and enlightenment
City of Hymns: A sound healing treatment of traditional Christian hymns
Sound Transformations: Live recordings of Tom"s transformational toning
Initiation: CD of Tom"s Toning
The Ghandarva Experience: Lecture, calling of the Sacred Names and chants


Тагове:   музика,   мозъчните,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. viki02 - Така е, музиката се използва и в р...
27.11.2008 19:15
Така е, музиката се използва и в религиозните среди за смирение.
А аз използвам музика за освобождение от чужди влияния.
цитирай
2. viki02 - Често психолозите са нечистопл...
27.11.2008 19:17
Често психолозите са нечистоплътни и посягат на личното пространство на хората по много груб начин. Най-вече за това се използва активно.
цитирай
3. tpsy - Здрасти
27.11.2008 23:10
Вики02 , ще ми кажеш ли , каква музика използваш за освобождение, и от какви чужди влияния :)
За да може и аз и другите хора, който посещават блога , да си помогнат както ти го правиш.
Коя музика на теб ти помага за освобождение.
Благодаря ти.
цитирай
Търсене