Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2482872
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.02.2009 00:24 - Екхарт Толе
Автор: tpsy Категория: Технологии   
Прочетен: 5904 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.10.2010 13:38




image Экхарт Толле. Свобода от мыслей (часть 1, рус) 1:40:31

Руски субтитри
http://www.ziddu.com/download/8287135/Tolle_Svoboda_part1_rus_ger.rar.html






image


Экхарт Толле. Свобода от мыслей (часть 2, рус) 1:11:06

Руски субтитри
http://www.ziddu.com/download/8287189/Tolle_Svoboda_part2_rus_ger.rar.html





Един от гуровците на Ню ейдж :) малко съм объркан от преводачите на Кибея един път е Тол , после е Толе , но да не се хващаме за думите :)
Някой от книките могат да се свалят за четене.
Препоръчвам и Филма.

image

image
Издадена: 2004
Силата на настоящето
Тази книга ни предлага един прекрасен дар, но трябва да имаме смелостта да го вземем. Насърчавам ви да го приемете. Вярвам, че самото ни оцеляване на тази планета зависи от пътешествието вътре в нас самите, което Екхарт Тол ни подтиква да предприемем.
Бил Карпентър,
Бизнесмен и съмишленик в духовните търсения


В "Силата на Настоящето" авторът-мъдрец Екхарт Тол използва думи, за да ни отведе отвъд думите. Посочвайки порталите на извечното Настояще, това съвременно евангелие на практичния мистицизъм предлага трансцедентни истини, които ни правят свободни.
Дан Милман,
Автор на "Всекидневно просветление" и "Закони на духа"

От все сърце препоръчвам тази изключително вдъхновяваща книга на всички хора с духовни търсения в наше време.
Лама Суриа Дас,
Автор на "Пробуждането на Буда в нас"

image
Tolle_Eckhart_-_The_Power_of_Now.pdf

image

Издадена: 2009 Основни идеи, медитации и упражнения.

"Практикуване на силата на настоящето" включва грижливо подредени извадки от излязлата през 2004 г., доказала качествата си на велика духовна сила "Силата на настоящето".

Настоящата книга дава тези упражнения и ключове. Четете книгата бавно или я отваряйте наслуки, размишлявайте върху думите, дори върху пространството между думите, и може би след време - или незабавно - ще откриете как нещо съществено се променя в живота ви. Можете да промените и извисите не само вашия живот, но и вашия свят.



image
Издадена: 2005
"Покоят е вашата истинска същност. Какво е покоят?
Онова вътрешно пространство, онова съзнание, в което думите се възприемат и превръщат в мисли. Без това съзнание не би имало нито възприятие, нито мисъл, нито свят. Вие сте това съзнание, приело формата на човек."
Екхарт Толе
Гласът на покоя

image Пробуждане за целта на вашия живот!

" И видях ново небе и нова земя..." - се казва в Библията. Основата на новата земя е новото небе, т. е. Пробуденото съзнание. Не става дума за бъдещи събития, които ще ни направят свободни. Единствено настоящият момент ни прави свободни. Осъзнаем ли това, значи сме се пробудили. Посланието на Толе е насочено към всеки, който се стреми към духовност и себеусъвършенстване, за да заживее в хармония с целостта на живота.

Главната цел на тази книга не е да снабди ума ви с нова информация или да се постарае да ви убеди в каквото и да било, а да предизвика промяна в съзнанието, т.е. пробуждане... Тази книга е посветена на вас. Не можете да се сражавате с егото и да победите, точно както не можете да се сражавате с тъмнината и да победите. Всичко, което ви е нужно, е светлината на съзнанието.

Вие сте тази светлина!...
 

 

Екхарт Толе е роден в Германия, където прекарва първите тринадесет години от живота си. Завършва Лондонския университет, занимава се с научна работа в Кембридж. На двадесет и девет години дълбока духовна промяна фактически разрушава старата му самоличност и променя радикално хода на живота му. Следващите няколко години той посвещава на стремежа да разбере, осмисли и задълбочи промяната, която бележи началото на едно важно пътуване навътре в себе си.

Толе пътува много, той е съветник и духовен учител, който работи индивидуално и с малки групи в Европа и Северна Америка. От 1996 г. насам живее във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада. Чрез "Силата на настоящето", превърнала се в световен бестселър, учението му за първи път става достъпно за широката публика.

Ето връзка към официалния му сайт:
http://www.eckharttolle.com






От издателя:

Не се изгубвайте в значението на думите В промеждутъка между думи и мисли присъства тишина, нещо повече от тишина - Безмисленото Внимание. Това състояние присътва винаги. В  това състояние на внимание и пълна осъзнатос, без необходимост от мислен процес. Да възприемаме така наречената "външна реалност" без  да и даваме наименование. Екхарт обозначава това в своите беседи като  мощно изменение на съзнанието, като  свобода от мисли, без попадане в безсъзнателност. Ние използваме мисли но вече не сме управлявани от тях.


Субтитри има и на Български
(Благодаря на Николай/Nicus/ за превода)


Субтитри на Български

Файл: Eckhart_Tolle_-_Freiheit_von_Gedanken.bg.sub




A New Earth - Jenny McCarthy


A New Earth - Jim Carrey


Eckhart Tolle - Wisdom in Daily Life




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене