Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2482151
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.02.2009 19:36 - От утре ( сряда) 11.02. започва житния режим (П. Дънов)
Автор: tpsy Категория: Технологии   
Прочетен: 2311 Коментари: 1 Гласове:
0




image
"Без страх и тъмнина в Любовта безгранична"

От утре ( сряда) 11.02. започва житния режим (П. Дънов), във връзка с прочистване на тялото от натрупаните токсини през зимния сезон. Който има желание , може да го започне, най добре е в сряда , защото е два дни след пълнолуние и влизаме в лечебницата на природата за 10 дни и завършваме в петък - деня , в който е създаден човекът.
През м.февруари природата още "спи" зимен сън и праната не е излязла. Ние трябва да се пречистим физически и духовно преди да приемем праната. Житният режим продължава 10 дни.

ПОДГОТОВКА

На първия ден сутринта се казва формулата:

"Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за 10 дни." (Формулата се казва само един път.)

Един килограм жито се разделя на 10 равни части. За всеки ден се
разпределят по: 100 грама жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота), 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), 3 чаени лъжици мед, 6-8 чаши преварена вода.

Необходимо е плодовете да бъдат възможно най-хубави и здрави, а не прогнили.

ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИТОТО

Сто грама жито се измива много хубаво от вечерта и се слага в добре
запазващ топлината термос. Залива се с две чаши вряла вода и термосът се затваря добре, за да може житото да няма достъп до въздуха. На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно.

Житото се разделя на три равни части. Когато ядем житото може да го
подслаждаме с мед. През време на този режим се пие само преварена вода, за предпочитане изворна, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е медът да не се разтваря във водата, а да се яде с лъжичка, като се поставя на горната част на небцето. Като се отпива от водата, тя постепенно го разтваря. Така той ще се усвои по-добре, защото ще се задържи по-дълго време в устата. Висшите мозъчни центрове се хранят само с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха. На ден може да се употребява до един лимон и до 120 г. мед. По време на житния режим не се употребява никаква сол. Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на Слънцето и т.н. При ядене да се спазва правилото дадено от Учителя: ХРАНЕТЕ СЕ С ЛЮБОВ И БЛАГОДАРНОСТ!

Добре е семките от ябълката да се посадят на подходящо място, като с това ние изразяваме нашата благодарност за нейната саможертва.

ПРЕЗ ТЕЗИ ДЕСЕТ ДНИ СТАНЕТЕ СЛЪНЧЕВИ ХОРА, БЪДЕТЕ ВИНАГИ УСМИХНАТИ И НЕДОПУСКАЙТЕ В СЕБЕ СИ НИКАКВИ ОТРИЦАТЕЛНИ МИСЛИ, ЧУВСТВА И ПОСТЪПКИ.

ОТПОСТВАНЕ

Прави се на 10-ия ден, като към житото на обед и на вечеря се прибавя ангелска супа (от обелени и цели картофи), подправена с малко сол и магданоз. В дните след режима да се внимава да не се преяжда.

Всички отпадъци от храната (ореховите черупки, лимонените кори и т.н.) да не се изхвърлят на боклука, а да се събират в плик. Когато свърши постът да се заровят на някое чисто място сред природата.
Леко постене и пълноценно пречистване на всички Поли


Тагове:   сряда,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. viki11 - МНого интересно. Благодаря ти за ...
11.02.2009 18:36
МНого интересно. Благодаря ти за информацията!
цитирай
Търсене