Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tpsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2478948
Постинги: 343
Коментари: 573
Гласове: 3583
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
22.03.2008 15:09 - Филми на Jan Kounen
Автор: tpsy Категория: Видео   
Прочетен: 4497 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.02.2010 02:17


Оказа се че , съм гледал 4 филма на един и същ режисьор. Останах изненадан от промяната :)


Ян Кунен image Френски режисьор, роден през 1964 г. в Утрехт, Холандия. Фен на комиксите, той мечтае за кариера като художник, преди да се насочи към анимацията, която изучава в Училището за
декоративни изкуства в Ница. Печели Голямата награда в Авориаз за късометражната си анимация "Gisele Kerozene". Предизвиква сензация през 1994 г. с късометражния си филм
на ужасите "Вибромомче", изненадал всички с визуалната си дързост и провокативност. "Други светове" е документален филм за неколкогодишното му пребиваване сред амазонските шамани, докато работи по "Блубъри".


Филмография:

1989  Gisele Kerozene – short animation
1994  Вибромомче – short
1994  Капитан X – short
1996  Последната червена шапчица – short
1997  Доберман
2004  Блубъри
2004  Други светове – docu
2005  Даршан – Прегръдката
2007  99 франкa



За да  изтеглите Dobermann и Blueberry , 99 Francs ,трябва да имате регистрирация в замунда и да имате програма за сваляне на торенти. :)

  1. DOBERMANN(1997)
image
Категория:  Филми/DVD-R
Държава: Франция
Година: 1997
Времетраене: 103 мин
Режисьор: Ян Кунен
Сценарист: Жоел Хусен
В Ролите: Венсан Касел, Моника Белучи, Чеки Карио, Антоан Баслер и др.
Световна премиера: 18 юни 1997
Звук: 5.1
Eзици: френски
Субтитри:
  - да

Меню: да
Допълнителни материали
 - не

Рецензии:
Той се ражда и получава първото си оръжие. Той е Доберман - жесток, кръвожаден бандит. Заедно със съмишлениците си прави страхотен банков обир. Цялата парижка полиция се втурва след него. Едно от ченгетата - негово копие е решило да го докопа на всяка(!) цена.
  1. Blueberry(2004)
image
Жанрове: Екшън, Приключенски, Уестърн
Времетраене: 120 минути
Година: 2004
Държава: Франция, Мексико, САЩ
Режисьор: Ян Кунен
Сценарист: Жерар Браш, Мат Александър, Ян Кунен
В ролите: Венсан Касел, Майкъл Мадсън, Джулиет Луис, Еди Изард, Темуера Морисън, Ърнест Боргнайн, Джефри Луис, Колм Мийни, Джимон Хунсу
РЕЦЕНЗИИ:
В далечната 1870 г. Майк Блубъри става шериф в малкия град Паломито.
В младостта си, която прекарва сред индианците, Блубъри усвоява шаманството. Ала за потушаването на разпрата, разразила се в местната кръчма, само прогонването на злите духове не стига.
С епизода, в който Уоли Блънт, обвинен в убийство, едвам избягва линча, за Блубъри започва невероятно духовно пътуване.

Moже да свалите директно от линковете.

"Други светове"
Other Worlds(2004)-Филм
Other Worlds(2004)-субтитири image
Описание:
През 1995 Жан режисира първия си филм "Доберман" (Dobermann). Вторият му филм е "Блубъри" (Blueberry).
В Мексико и Перу, където снима "Блубъри" Жан открива Шаманизма и културата на Шипибо-Конибо индианците. Прекарва там няколко месеца, снимайки пълнометражния документален филм: ДРУГИ СВЕТОВЕ (2004).

Представяне:
Филмът разказва за терапевтичната сила на шаманите и техните разстения. Тази сила е психоанализа или психотерапия - предшественик на възраст 4,000 години. Във филма шаманите сами разказват, а изтъкнати психолози, психиатри, етнолози, фармацевти и художници споделят своите съвременни представи.

Филмът има формата на споделяне на едно лично преживяване, това на режисьора, показващо опасностите и рисковете, свързани с шаманизна: да изгубиш себе си сред пробудените си същности или неправилно да разбереш чувствата или виденията. Това може да доведе до шизофренни състояния, ако човек не е под вещото ръководство на шамана и не спазва дисциплина.

Няколко мнения, извадки от филма:

Жан Жиро (MOEBIUS), художник
Ясно е, че когато започнеш да употребяваш Канабис, Магически гъби, ЛСД, Пейоте или Аяхуаска, за да замениш телевизията или да подсилиш купоните това е истинска трагедия, това е напълно безсмислено.

Станислав Гроф, психолог:
Ако погледнете Стария завет, там ще видите Моисей, който има видение на Йехова в горящия храст; ще видите Авраам, който общува с ангел. В Новия завет Исус е изкушен от Дявола; Свети Йоан има видение за Апокалипсиса. Ислямът започва с мистичните видения на Мохамед за срещата с Архангел Гаврил. Историята на Будизма започва с преживяванията на Буда.
Така, че ние не бихме имали религия без тези преживявания на основателя на религията, на пророците, на светците.
Интересно е, че когато религиите стават оганизирани много често, те се отдалечават от тези преживявания. И днес в много от съвременните църкви вие слушате истории, какво се е случило на хора преди 2000 г. Но ако днес там някой получи разтърсващо преживяване, подобно на това на вдъхновителя на религията, обикновенният свещеник ще повика Бърза помощ и човекът ще бъде откаран в психиатрията и ще бъде поставен на успокоителни.

Чарлс Гроб, психиатър:
Но аз вярвам, че има много какво да се научи от туземните лекари, от туземните шамани, имащи традиция, предавана от поколение на поколение за работа с този разстителен материал. И е твърде вероятно те да имат на какво да ни научат. Примитивните, така наречените "примитивни" може би имат изключително богатство от знание до което ние, "опитните" нямаме достъп и от които можем да научим и които могат да ни помогнат да съумеем да разработим нови модели на лечение и рабиране, от което ще има полза цялото общество.

Джереми Нарби, антрополог
Те смесват листата на Чакруна с Аяхуаска, която съдържа няколко вещества, инхибиращи стомашните ензими. Варейки заедно двете разстения в продължение на часове, се получава напитка, която съдържа орално активен ДМТ и молекулите се абсорбират изцяло през стомаха и оттам отиват до мозъка. Как са успели да открият тази рецепта, когато знаем, че в Амазония има 80 000 вида развити разстения? Всяка комбинация би могла да бъде 1 от 6 000 000 вероятни.

Рик Страсман, психиатър
Това са техники, които са следствие на вековен, хилядолетен опит на Земята, който е научен метод. Опитвате нещо, основавайки се на резултатите, които променяте; това пък правите основавайки се на друг резултат, който не желете. Това са технологии на съзнанието, технологии на духа. И няма причина те да се крият. Разбира се, те трябва да се ползват отговорно. Но да ги ограничите или превърнете в лошо странично евление просто не е правилно, още повече не е справедливо.

Дж.Калауей, фармаколог
Шаманът е истински посветен на изследването на вътрешните светове. Те наистина полагат усилия да правят това. Ние трябва да приемем вероятността, че има хора, като шаманите, които могат да се настройват към информация, недостъпна за другите хора. И че тези хора имат много важна функция, ако не за друго, поне да ни дават друг поглед върху реалността.



  1. Darshan - The Embrace (2005)
    image

    с по-добро качество итегли от тук 4 файлa. 700mb
Darshan-the-embrace-eng-subs.part1.rar
Darshan-the-embrace-eng-subs.part2.rar
Darshan-the-embrace-eng-subs.part3.rar
Darshan-the-embrace-eng-subs.part4.rar



99 франка 99 Francs image

## Режисьор : Ян Кунен

## В ролите : Жан Дюжарден , Жослин Кеврен , Патрик Мийе , Ваина Джоканте , Елиса Товати , Фредерик Бегбеде

## IMDB : Линк към IMDB

## Държава : Франция

## Година : 2007

## Времетраене : 1 час и 40 мин.

## Резюме : Октав е истински господар на вселената. Той работи като копирайтър. Днес той решава какво вие ще искате утре. За него "човекът е продукт като всички останали”.Октав работи за най-голямата рекламна агенция в света – Рос и Уичкрафт, за по-кратко просто Рос. Той се къпе в пари, момичета и дрога. Въпреки това има своите съмнения. Две събития преобръщат живота му: любовната му връзка със Софи – най-красивата служителка на агенцията, и среща в “Мадон”, на която трябва да продаде реклама на най-голямата компания в бизнеса с млечни продукти.

Октав се оплита във всичко това и решава да се разбунтува срещу системата, която го е създала, като претупа най-добрата си рекламна кампания. От Париж, където шефовете на агенцията договарят сделките, до Маями, където снима рекламите, докато гълта антидепресанти, от Сен Жермен дьо Пре до изолиран остров в Централна Америка, дали Октав ще успее да избяга от златния затвор?




Френската кинокомпания Wild Bunch изтегли от кинофестивала в Цюрих филма на Ян Кунен „Коко Шанел и Игор Стравински” в знак на протест срещу арестуването на режисьора Роман Полански от швейцарските власти.
Това е сериозен удар върху фестивала, който и без това продължава по инерция след изненадващото задържане на Полански, чието присъствие трябваше да бъде гвоздеят на фестивалната програма. А новият филм на Ян Кунен, прославил се като създател на нашумели творби като „Доберман”, „Блубъри” и особено „99 франка”, трудно ще бъде заменен с подходящо заглавие. Той е посветен на отношенията между Коко Шанел и великият руски композитор Игор Стравински, възникнали през 1920 – годината, в която бил създаден и прочутият парфюм  
Chanel No. 5.

image
Мадс Микелсен и Анна Мугласис в кадър от "Коко Шанел и Игор Стравински" (реж. Ян Кунен)

Филмът е екранизация на романа на Крис Гринхол „Коко и Игор” (2002). Авторът на книгата написал и сценария, а Карл Лагерфелд – днешният водещ дизайнер на модната къща „Шанел” оказал неоценима помощ за реализацията на замисъла на Ян Кунен, който заснел две версии на филма – френска и английска.

Ян Кунен (Jan Kounen) Официален сайт



Cultural Anthropology – “Shamans of the Amazon” - About using Psychedelics





Blueberry




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене